Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отпускат 5 млн. лв. за хемодиализната мрежа в страната

Общество

Отпускат 5 млн. лв. за хемодиализната мрежа в страната

Отпускат 5 млн. лв. за хемодиализната мрежа в страната - Tribune.bg
Снимка:

Ананиев: Центърът по хемодиализа във Видин заработи

Центърът по хемодиализа във Видин работи на 100%, съобщи по време на правителственото заседание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Всички необходими консумативи и материали също са осигурени. Министърът подчерта, че поддържа постоянна връзка с Центъра по хемодиализа във Видин.

Преди седмица повреда във ВИК системата на лечебното заведение във Видин стана причина апарата за прочистване на водата на Центъра по хемодиализа да работи без достатъчно налягане и той премина в авариен режим.

Днес от здравното министерство обявиха, че ще предоставят на 29 лечебни заведения в страната финансови средства в размер на 5 млн. лв. общо, за да се модернизира хемодиализната мрежа на страната. С парите от специализираните за целта отделения ще бъдат закупени хемодиализни апарати, легла и водоочистващи системи.

От МЗ припомнят, че в края на септември правителството отпусна 8.1 млн. лв. на ведомството, част от които са споменатите 5 млн. лв. С останалите 3 млн. лв. ще бъдат осъществени ремонтни дейности и ще бъде закупена апаратура, съгласно приоритетните искания, постъпили в МЗ от лечебните заведения.

Автор: Моника Гаджанова  


Етикети болници, Видин

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още