Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отвориха „Илинден – Ексохи“ за преминаването на автомобили

Общество

Отвориха „Илинден – Ексохи“ за преминаването на автомобили

Снимка:

До момента оттам преминаваха само товарни автомобили

Отвориха за автомобили граничния пункт „Илинден – Ексохи“. До момента там беше позволено преминаването само на товарни автомобили в интервала от 7 до 23 часа. От днес през него могат да преминават и леки автомобили и автобуси.

Още миналата седмица стана ясно, че за да се отпуши трафикът към южната ни съседка се планира отварянето на пункта. То беше предвидено за сряда – 01 юли, но това не се случи. Причината за еднодневното забавяне е, за да се осигурят допълнителни екипи от гръцка страна.

По информация на посолството ни в Атина процесът за пълното възобновяване на пълен капацитет на работата на ГКПП Илинден-Ексохи е възможно да отнеме от 24 до 72 ч., тъй като се изискват административни действия от страна на гръцките власти по набирането на медицински екипи, допълнителни полицаи, инсталиране на техника и др. В пълен капацитет ГКПП Илинден-Ексохи се очаква да заработи най-късно до понеделник, 5 юли 2021 г.

Българските граждани, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и с отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в южната ни съседка. Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години, посочиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“. За преминаването е необходим и PLF формуляр, като не може да се премине през граничен пункт различен от този в заявлението.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още