Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пълномощният министър на Русия: Експулсирани сме незаконно

Общество

Пълномощният министър на Русия: Експулсирани сме незаконно

Пълномощният министър на Русия: Експулсирани сме незаконно - Tribune.bg
Снимка:

„Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм работил дълги години“, заяви пред журналисти пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е един от експулсираните руски дипломати.

На въпрос как ще коментира решението на българското правителство, той заяви, че от Посолството на Русия в България вече е направен официален коментар за случилото се, а именно обявяването на 70 руски дипломати и служители за персона нон грата.

„Огромна благодарност към българите, които изразиха голяма подкрепа към нас тези дни, и не само”, каза още Воскресенски, съобщава БГНЕС. 

„Всички 70 руски дипломати и служители, които са експулсирани, заминават днес. Никой от нашите хора, които сега са експулсирани незаконно, арогантно, нито един от тях не е работил срещу Република България“, добави Воскресенски.

Той е категоричен, че всеки от тях е работил откровено и открито само и единствено за развитието на руско-българките отношения.

Воскресенски съобщи, че общо около 180 души ще заминат от България с двата руски самолета, които пристигнаха по-рано днес. Сред руските служители има такива, заемащи различни длъжности – готвач, енергиен работник и други.

Генералният консул на Варна Владимир Климанов, Андрей Громов, генерален консул в Русе, както и други руски дипломати, също са сред експулсираните. По думите на Воскресенски те са абсолютно незаконно експулсирани, без никакво основание.

Той заяви, че не просто се надява, а е сигурен, че ще се върне отново в България в качеството си на руски дипломат. „Няма никаква криза, проблем в отношенията между нашите народи, защото никой не може да развали руско-българските отношения“, категоричен е Воскресенски. Според него кризата в двустранните отношения между двете държави не може да окаже влияние между народите ни. „Никой не може да развали нашите отношения. Нито Кирил Петков, нито други хора“, каза още пълномощният министър.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Русия, дипломати
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати