Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Папа Франциск отслужи Света литургия в София

Общество

Папа Франциск отслужи Света литургия в София

Снимка:

„Братя, преди да отслужим светите тайни, да признаем греховете си“, призова папа Франциск

Папа Франциск отслужи неделна празнична света литургия на пл. „Княз Александър I Батенберг“ в София. Това е най-голямото събитие от неговото апостолическо пътуване в България и Република Северна Македония, съобщава БНТ.

Литургията е второто основно събитие със Светия отец в рамките на неговото Апостолическо пътуване у нас. Тя е традиционна католическа меса, на която освен католици от цялата страна, присъстваха много представители на властта, както и на другите вероизповедания. Всичките предвидени 1000 места за сядане бяха запълнени, а имаше и много правостоящи граждани – българи и чужденци, дошли да видят отблизо Светия отец. Всичко премина при изключително засилени мерки за сигурност.

Неделната литургия бе изключително тържествена и организирана от папския церемониал-майстор монсеньор Гуидо Марини. В нея участие взе и специален хор, съставен от най-добрите католически хористи в България. Светата литургия започна с обща изповед.

„Братя, преди да отслужим светите тайни, да признаем греховете си“, призова папа Франциск в началото на службата.

„Да се смили над нас всемогъщият Бог и след като ни прости греховете, да ни въведе в живот вечен“, каза още в молитвата си Светият отец.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема