Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Патриарх Неофит: Обични ученици, приемайте знанията с любознателност

Общество

Патриарх Неофит: Обични ученици, приемайте знанията с любознателност

Патриарх Неофит: Обични ученици, приемайте знанията с любознателност - Tribune.bg
Снимка:

Положените усилия днес ще бъдат възнаградени многократно в живота, напомни главата на БПЦ

Патриарх Неофит поздрави всички български ученици за началото на учебната година и използва случая да напомни в своето обръщение, че училището е българската духовна школа, където те ще получат много полезни знания.

„Обични ученици, приемайте знанията с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина“, призова главата на Българската православна църква/БПЦ/.

С бащинска загриженост Патриарх Неофит повежда и напътства подрастващите по нелеките, но градивни мигове на процеса на обучение.

„Напредвайте в знанието и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота. Не забравяйте да се осланяте на Бога, възраствайте с любов към Него и ближния, бъдете пример в нравствен и морален аспект. Вие сте бъдещето на България“, възрадва се Негово Светейшество Патриарх Неофит. Той изтъкна и високоотговорната мисия на българските преподаватели да посеят знания на децата, тръгнали по пътя на образованието.

„Най-голямата задача, която се поставя пред вас е да научите най-малките как да възприемат света по най-добрия и полезен за тях начин. Не пестете сили и умения, за да дарите учащите се с полезното знание, което ще ги направи свободни и здравомислещи, но също така помнете, че онова, което ни прави напълно свободни и щастливи в пълнота е искрената ни вяра в Бога“, завършва обръщението си главата на БПЦ. Молитвите, които отправя в този ден, ще са Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички учащи и техните учители!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати