Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петкова: Девет екипа работят по отстраняването на аварията при Петрохан

Общество

Петкова: Девет екипа работят по отстраняването на аварията при Петрохан

Снимка:

Електроенергийната система е стабилна след силните валежи

Девет екипа работят по отстраняването на аварията при Петрохан, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред депутати в парламента на изслушването за ситуацията в страната след влошената метеорологична обстановка и предприетите от властите действия.

„За периода от 10-и до 13-и януари са констатирани аварии на четири електропровода. Авариите по три от тях на 110kW са отстранени, а към момента се работи по подмяна на стълб на 110 kW на територията на община Чипровци“, поясни министърът на енергетиката.

По информация на ведомството на Теменужка Петкова по отношение на работата на електроразпределителните дружества в условие на бедствието на 11 януари към 8 ч. без електрозахранване са били над 70 населени места или 15 252 клиента. На 12 януари броят на засегнатите намалява до 11 540 клиенти, а на 13 този месец без ток са били 47 места или 4584 клиенти.

„Към тази сутрин електрозахранване нямат 26 населени места и 4027 клиенти. Те се намират Сливница, Своге, Костинброд и Драгоман”, допълни министър Петкова. Пороите не са създали рискове и за работата на комплекса Марица-Изток. „Електроенергийната система на страната е стабилна“, подчерта Петкова.

Тя даде и подробен отчет пред депутатите за всички водно-електроцентрали и язовири, които се стопанисват от Националната електрическа компания. Министър Петкова бе категорична, че там, където е имало опасност от преливане, са предприети мерки за контролирано изпускане.

„Язовир Батак и каскадата Доспат-Въча нямат опасност от преливане“, изтъкна енергийният ни министър.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още