Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пилотът на падналия изтребител е майор Валентин Терзиев, началник на щаб на ескадрила

Общество

Пилотът на падналия изтребител е майор Валентин Терзиев, началник на щаб на ескадрила

Пилотът на падналия изтребител е майор Валентин Терзиев, началник на щаб на ескадрила - Tribune.bg
Снимка:

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла - 21“. Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила, съобщиха от МО.

Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла. В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Президентът Румен Радев призова за сдържаност при коментарите за инцидента.

„Искам да използвам присъствието на медии и да призова за сдържаност и избягване на спекулации във връзка с инцидента с МиГ-29 от снощи. Всички сили и средства са мобилизирани в операцията по търсене и спасяване. Какво точно се е случило, ще имаме ясен отговор на този въпрос едва когато се издири бордовият регистратор на параметрите на полета, т. нар. черна кутия. Най-важното в момента е съдбата на пилота. Познавам го като прекрасен човек и много добър професионалист“, каза той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати