Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Плаващ кран тръгва към заседналия кораб край Камен бряг

Общество

Плаващ кран тръгва към заседналия кораб край Камен бряг

Снимка:

Здравословното състояние на екипажа е добро

Тази вечер от Варна тръгва плаващ кран с осигуряващ буксир към заседналия край Камен бряг товарен кораб, съобщиха от „Морска администрация“. Очаква се утре сутрин работата да започне.

Здравословното състояние на 9-членния екипаж е добро.

Към момента няма опасност от разлив на гориво. Товарът на кораба е растителна тор. Дори и да попадне в морето, няма да представлява опасност. Евентуално може да предизвика по-буен растеж на водораслите, обясниха от „Морска администрация“.

Направено е обследване на дъното за дълбочините, които да позволят подхождането на плаващия кран със съответната кофа за изгребване на товара. Към мястото пътува и кораб, в който той да бъде прехвърлен.

За да се осигури безопасността му, ще се предприемат мерки за връзването му за близките брегови скали. С помощта на лодка ще бъдат подадени въжета към брега, за да може при евентуално усилване на вятъра или при освобождаването на товара, той да бъде удържан и изтеглен безопасно, уточнява бТВ.

Операцията може да продължи два-три дни, но не се изключва и да отнеме повече време. Затова и действията трябва да са максимално бързи, уточняват от „Морска администрация“.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема