Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Под прозорците на Василев полицаите направиха протестна разпродажба (СНИМКИ)

Общество

Под прозорците на Василев полицаите направиха протестна разпродажба (СНИМКИ)

Те настояват финансовия министър да покаже как се харчи публичния ресурс с парите на гражданите

Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите. Ами акцията им днес е под мотото „Сватбени костюми или униформи“, а искането на служителите остава същото - увеличение на трудовите възнаграждения в МВР и Министерство на правосъдието.

Пред палатката им бяха поставили два манекена, на които са изложени облекла на служители в ГД „Изпълнение на наказанията“.

Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Именно това е причина лагерът на протестиращите днес да се провежда под мотото „Сватбени костюми или униформи“, обясняват от СФСМВР и ССЗБ.

Работещите в затворите смятат, че цените на дрехите са твърде високи, а качеството на платовете е ниско, защото изсветляват след първото пране. Униформата с всички налични артикули - костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и др. надхвърля 1200 лв. при лимит от 600 лв. годишно.

С действията си ССЗБ искат да напомни на финансовия министър за обявените от него основни приоритети за спиране течовете и корупцията на всички нива и да покаже как се харчи публичния ресурс с парите на гражданите.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати