Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Подписаха договора за хеликоптерите за спешна помощ - първият пристига на 15 декември

Общество

Подписаха договора за хеликоптерите за спешна помощ - първият пристига на 15 декември

Подписаха договора за хеликоптерите за спешна помощ - първият пристига на 15 декември - Tribune.bg
Снимка:

Здравният министър Асен Меджидиев и фирмата, доставчик на "въздушните линейки", подписаха договора за изпълнение на обществената поръчка за доставка на хеликоптери за спешна помощ. Цената на хеликоптерите е 113 438 000 лева без ДДС, но по думите на Меджидиев, от италианската компания са се съгласили да намалят първоначално предложената от тях цена, пише БТА

Здравният министър благодари на представителите на "Leonardo S.p.A" за жеста, както и за поетия ангажимент първият хеликоптер да пристигне в България на 15 декември 2023 г.

Сега започва процедура по изграждане на хангари за хеликоптерите, съобщи още министърът и покани експертите от "Leonardo S.p.A" да споделят идеи за изграждане на хангарите в България по подобие на хангарите в Италия.

Доставките на другите хеликоптери в България се предвижда да бъдат поетапно до 2026 г., като през следващата година се очакват още два хеликоптера, през 2025 г. – следващите два, а през 2026 г. – последният, шести хеликоптер.  

Предметът на договора включва и доставка на необходимото наземно оборудване, както и възможност за закупуване на още два хеликоптера на цена не по-висока от цената на всеки от предходните шест хеликоптера. Общата стойност на договора е малко над 113 млн. лв. без ДДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети