Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Поне 5 служители на БТВ с коронавирус, всички крият по заповед на ръководството

Общество

Поне 5 служители на БТВ с коронавирус, всички крият по заповед на ръководството

Не се предупреждават контактни лица от страх за затваряне на нюзрума, информацията се крие и от гостите

Служители на БТВ със сигнал до РЗИ-София заради неспазването на мерките за борба с коронавируса. Спортната водеща Николета Маданска, която чака дете в момента, лично е подала сигнала до здравните власти, съобщава ПИК.

В него тя сочила, че има нарушения на противоепидемичните мерки, има струпване на хора и външни лица.

"Има болни от коронавирус и не се казват контактните лица", пише още Маданска, която се решава да сигнализира, въпреки че мъжът ѝ е шеф в телевизията – Венелин Петков.

Според очевидцни той самият от две седмици не ходи на работа и е излязъл в отпуск от страх от епидемията и заради чаканото бебе.

Големи глоби грозят БТВ, ако се установи, че в телевизията не се спазват противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и са укривани заразени и контактни, коментира директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Според правилата РЗИ трябва да извърши незабавна проверка и да затвори помещенията за 24 часа, за да бъдат дезинфекцирани. Трябва да се установят всички с положителни тестове, както и техните контактни лица, независимо дали са хора работещи в медията или такива, които са гостували.

Според информацията има най-малко петима заразени, което се прикрива от ръководството на телевизията, седяща зад протестите. 

Преди повече от две седмици е станало ясно, че журналист от нюзрума на телевизията е с положителен тест. Това го знае болният, който е под карантина и на домашно лечение и шефката на новините Гена Трайкова. Русото чудо на българската журналистика издава устна заповед - не казвай на никого. И болният репортер слуша и мълчи! Не само това, по-престъпното е, че не са посочени контактните лица на заразения. 

Нито един човек от близката група на въпросния болен в БТВ не е изолиран и всички ходят на работа все едно нищо не се е случило. Чак когато новината за заразата плъзва в нюзрума дни по-късно и става ясно, че почти всички в БТВ са работили с контактни на болен от коронавирус започват да се пращат хора за ПСР изследвания. 

Идва нов екип, започва нова седмица. Оказва се, че близкият на Гена Трайкова и водещ на новините по БТВ Иван Георгиев е положителен. Под карантина е. Но Гена Трайкова не е! Междувременно четирима други негови колеги и един монтажист са с положителен тест. Трайкова решава, че партньорката на Георгиев в новините Лиляна Боянова все пак трябва да идва на работа, нищо че е контактна с болния.

Дезинфекция на нюзрума се е правила само веднъж и то по настояване на журналисти. От специално наета фирма пръскали в тоалетните и в студиото, но не и в нюзрумът.

След многократни оплаквания относно липсата на каквито и да е мерки срещу опазване живота и здравето на журналистите в БТВ става ясно, че  всички шефове в телевизията са запознати с проблема. Уведомена е и HR-ката на телевизията. Флориан Скала не се появяват в БТВ и няма как да разбере от подчинените си, защото всичко ставащо в телевизията на протеста е велика тайна. Но заради мениджърско невежество и  безпардонна  наглост страдат хората, принудени да ходят на работа с риск за здравето си.

Запознати разказват още, че екипи на смени в БТВ има само на хартия. Екипите се смесват безкомпромисно. На Канна Рачева й било скучно и затова искала постоянно да е на работа, ако може да отразява протестите на Бабикян. Направила си е един-единствен тест за сметка на телевизията едва когато е трябвало да ходи на почивка в Гърция, след като дни наред е била на протести, сред много хора и реално е рискова група. Канна Рачева не  вярвала в коронавируса, за нея всичко това било измама-така говорила пред колегите си. Монтажисти, режисьори, асистенти... няма екипи в БТВ-който оцелее. А капитаните отдавна са напуснали кораба и са оставили екипажа да се удави.  


Коментари (10)

Идиоти, сър !
22.10.2020 21:06 / Отговор
ЛЪЖЛИВАТА bTV=ЛЪЖЕЦЪТ РАДЕВ............ ЦЯЛА ГОДИНА ОТРАВЯТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ.....
22.10.2020 21:47
кесо Е, нали в БТВ си имат Каната Рачева, тя все ще измисли нещо по въпроса, нема страшно.
22.10.2020 21:44 / Отговор
ЧЕРВЕН ТЕРОР С КОВИД 19..........-ЛЪЖАТ--УКРИВАТ--ЗАРАЗЯВАТ ЗАДАЧА:ЗАРАЗЯВАНЕ НА МАКСИМАЛЕН БРОЙ БЪЛГАРИ
ЦЕЛ:НАМАЛЯВАНЕ НА СЪПРОТИВИТЕЛНИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИТЕ В ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА
ТЪРСЕН РЕЗУЛТАТ:ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ-ПРОВАЛЯНЕ НА СРЕЩАТА ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ В СОФИЯ НА 10.НОЕМВРИ С УЧАСТИЕТО НА МЕРКЕЛ-ПРОДЪЛЖАВАНЕ ДОМИНАЦИЯТА НА РУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ.....
22.10.2020 23:24
Анастас #

Божков TV в Паника .... Мдаа .... Скоро и самия Божков и Фигуранта Му

Когато заразяваш пространството с манипулации, лъжи и/или просто "измислици" - какво да очакваш ??!!

Хибридната "телевизия" се самоунищожава и наред с това потъват милионите на новия собственик.

(медийно анализаторски)
23.10.2020 10:28
Тартаковер Специалистите съветват, когато прочетеш някаква "зашеметяваща" новина, първото което следва е да допуснеш, че е фейк. Също така първата и най-проста проверка е да я потърсиш в други източници. Направих го, не я намерих.
22.10.2020 21:47 / Отговор
А дали ви мина през ума, че не е задължително да е фейк, а може просто на никой друг да не му "стиска" да отрази новината?!
22.10.2020 21:52
Тартаковер Не, нещо друго ми мина през ума, но не исках да обиждам коментиращите в тази медия. Реших да проявя толерантност, която на тях им липсва. Сигурен съм, че скоро ще го видите.
22.10.2020 22:01
ЛЪЖЕЦЪТ=ЛЪЖЕЦЪТ=ЛЪЖЕЦЪТ............ ЛУДИ УМОРА НЯМАТ.........
22.10.2020 23:03
Онаниращ шахматист Какво не разбираш,освен всичко,а?Много си умен да знаеш!Сигурно и кръстословици решаваш.Напсуван си и за днес!
23.10.2020 09:19

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още