Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пореден ден на протест: Земеделци още чакат реакция от държавата след градушките

Общество

Пореден ден на протест: Земеделци още чакат реакция от държавата след градушките

Пореден ден на протест: Земеделци още чакат реакция от държавата след градушките - Tribune.bg
Снимка:

Земеделските производители край Садово, които пострадаха за пореден път от градушката и днес на протест.

За поредна сутрин те затвориха пътя Пловдив - Хасково. Земеделците настояват да получат обезщетенията си за унищожената реколта от градушката. Много от тях не вярват, че ще им се помогне, защото още не са получили средства и за предишните поражения от градушки.

От земеделско министерство вчера заявиха, че помощи ще има, но размерът им зависи от различни фактори като това дали има застраховка.

Земеделците трябва да подадат заявление, за бъдат обследвани площите и да се прецени на какъв процент са загубили продукцията си.

„Искаме промяна на правилата, тъй като в момента ние сме в началото на сезона и не можем да бъдем по тази наредби, които са да бъде унищожена продукцията, за да бъде призната щетата. Наравно с унищожените растения, трябва да премахнем съществуващите съоръжения, за да можем да обработим площите“, заяви земеделският производител Благой Андонов.

Васил Василев е подал заявление и днес комисия ще дойде да обследва земята му. Той заяви, че не му е ясно какви средства ще получи, ако му признаят 100% щета.

„Трети ден затваряме пътя и нито един представител на министерство, на президентство, на всякакви други държавни институции не е дошъл“, заяви той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети