Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Земеделци на протест: Искат оставката на министър Иванов

Общество

Земеделци на протест: Искат оставката на министър Иванов

Земеделци на протест: Искат оставката на министър Иванов - Tribune.bg
Снимка:

Забрана за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащ самолет в Пловдивско. Това земеделските производители в Садово твърдят, че е основната причина за унищожителната градушка, която съсипа реколтата им вчера следобед. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена. Потърпевшите твърдят, че реколтата е погубена и очакват помощ от държавата.

„Говорим за хиляди декари земеделска земя”, подчерта един от събралите се на протест производители.

Никола Ковачев е директор на Регионалната дирекция за борба с градушките в Поповица. Той призна, че забраната за изстрелване на противоградни ракети е района е продължила 20 минути и е дошла от Централния пункт за управление на въздушното движение.

Производителите заявиха, че искат оставките на шефа на Държавен фонд „Земеделие” и тази на земеделския министър Иван Иванов.

„Чакам държавата. Г-н Петков обеща да даде на украинците по една заплата, искам всички депутати да си дадат заплатите на мен и на колегите“, каза гневно един от пострадалите земеделци.

Минути след 8 часа сутринта, те блокираха движението по Цариградския път, който води от Пловдив за Турция.  

„Загубихме всичко. Можем да стоим тук цял ден. Вече няма какво да правим и какво да работим. Обречени сме на глад, заедно със семействата си“, обърнаха се към властта пострадалите земеделски производители от Садово и Чешнегирово.

„Това са години наред, никой не е получил никакво обезщетение. Идва комисия, казва, че 100% трябва да се плати. Какво означава, че държавата не може една година да плати едни пари?“, възмутиха се протестиращите.


Топ новини

виж още
Актуална тема