Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Порои в Смолянско – язовирите преливат

Общество

Порои в Смолянско – язовирите преливат

Порои в Смолянско – язовирите преливат - Tribune.bg
Снимка:

Свличане на земна маса в язовира в Златоград тревожи местните власти

Тежка ситуация в Смолянско. Поройните дъждове вдигнаха нивата на реките и язовирите, които преливат.

Хората трябва да са спокойни, понеже са разположени екипи да следят реките и критичните точки. Следят се язовирите и се изпуска контролирано вода заради усложнената зимна обстановка“, съобщи пред БТВ областният управител на Смолянска област Недялко Славов.

Той изрази притеснение от свличане на земна маса в язовира в Златоград, което може да предизвика екстремна вълна.

Основно проблеми може да има в центъра на града, но се надявам да не се стигне до там. Има готовност за издигане на пясъчни диги, ако се наложи“, увери той.

Лошата новина за жителите на областта е, че пороите не спират и се очаква да продължат през целия ден. В по-високите части на Смолянско има силни снеговалежи. Затрупани са проходите, районите на Пампорово, „Рожен“, „Превала“, Девин, Борино и Доспат.

Въведено е ограничение за движение на всички моторни превозни средства с вериги на територията на цялата Смолянска област“, съобщи заместник-областният управител на Адриан Петров пред „Дарик“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите. То е затруднено заради обилния снеговалеж.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още