Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Последно сбогом: близки и колеги изпратиха актьора Филип Трифонов

Общество

Последно сбогом: близки и колеги изпратиха актьора Филип Трифонов

Звездата от „Момчето си отива“ и „Оркестър без име“ си отиде на 73

В Храм „Свети Седмочисленици“ се състоя поклонение пред актьора Филип Трифонов. Той беше изпратен в последния си път в тесен кръг от близки, приятели и колеги.

Актьорът ни напусна на Богоявление след инфаркт. Звездата от някои от най-обичаните стари български филми си отиде на 73-годишна възраст.

Трифонов остава в историята на българското кино като Ран от „Момчето си отива“ и Филип от „Оркестър без име“. Участвал е в над 30 любими филма, сред които още „Прeбрoявaнe нa дивитe зaйци“, „Лaвинa”, „Aдиo, Риo”, „Ивaн и Aлeкcaндрa”, „Мaдaм Бoвaри oт Cливeн”, „Рaпcoдия в бялo” и „Бaй Гaньo тръгвa из Eврoпa”.

Екатерина Евро, с която Филип се снима в „Оркестър без име“, има много спомени с него, защото са били близки приятели и в живота, а не само на сцената. „Има много неща, които сме преживели заедно. Всеки ден от „Оркестър без име“ беше любим. Филип и останалите колеги много ме подкрепяха по време на снимките, преди това никога не се бях снимала. Той много ми помагаше, напътстваше ме. Светла му памет!“, сподели през сълзи тя.

Режисьорът Евгений Михайлов ще запомни Филип не само с прекрасните роли, но като човек, който е изживял един достоен живот. „Той изживя един достоен и изправен живот. Няма да си отиде само момчето. Ще го изпратят много приятели и любовта на зрителите, на поколение наред, които ще гледат неговите филми. Филип много помагаше на приятелите си, но не винаги получаваше помощ“, каза той.  


Коментари (2)

Бог да го прости но толкова слаб артист като този не сме имали.
09.01.2021 14:44 / Отговор
станчев аз съм връстник с Трифонов, филмите му ме връщаха в младостта* Поклон приятелю***
10.01.2021 15:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още