Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Повече от 100 българи блокирани в Букурещ заради анулиран полет, не могат да гласуват

Общество

Повече от 100 българи блокирани в Букурещ заради анулиран полет, не могат да гласуват

Повече от 100 българи блокирани в Букурещ заради анулиран полет, не могат да гласуват - Tribune.bg
Снимка:

Повече от 100 българи са в безизходица в Букурещ. Снощи самолетът, който пътува от Франкфурт за София, не успя да кацне у нас, предава Би Ти Ви.

Без храна и вода, без осигурен хотел за нощуване и без информация. Така са оставени сънародниците ни в румънската столица.

„Стигнахме до съответното гише, там една жена ни обясни, че не може нищо да направи за нас, че няма вариант нито за хотел, нито автобус до София, няма други полети в момента и няма информация какво могат да направят за нас“, казва Станислава Георгиева.

Сънародниците ни се свързват с българското консулство. „Още преди да тръгна бях разговарял с представители на авиокомпания „Луфтханза“ като настоях да бъдат осигурени автобуси за българските граждани, които да ги извозят. За съжаление те казаха, че това не е възможно“, казва Мирослав Енков, консул в Букурещ.

Според летище София причината за пренасочения полет е разразилата се буря над столицата.Тази сутрин част от пътниците са получили имейли за възможност за нов полет - днес с прекачване през други европейски градове и час на пристигане в София късно тази вечер.

„За съжаление поради тази причина голяма част от тях няма да могат да упражнят правото си на вот, но аз до последно се опитах да съдействам“, казва Мирослав Енков.

От авиокомпания „Луфтханза“ до момента нямат коментар.

 


Етикети избори 2022
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати