Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Повторната проверка откри нарушения в 2 болници по случая „Даная“

Общество

Повторната проверка откри нарушения в 2 болници по случая „Даная“

Повторната проверка откри нарушения в 2 болници по случая Даная - Tribune.bg
Снимка:

Нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт е констатирала повторната проверка по случая с починалата Даная. Това съобщиха от пресслужбата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН). Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, контролът, по която се осъществява от други органи. От ИАМН са сезирали компетентните органи за вземане на отношение по компетентност.

Майката на Даная ще съди Пирогов

Втората проверка беше назначена на 8 януари 2024 г. заради породили се в медийното пространство съмнения по отношение на резултатите от първата проверка. Първата проверка беше извършена в болниците “Пирогов” и “Царица Йоанна – ИСУЛ”, през септември и октомври 2023 г. 

Пирогов отговори на майката на Даная

Във втората проверка, извършена в периода 9 януари 2024 г. – 19 януари 2024 г., са проверени същите две болници, както и  Медицински център „Малчовците“ ООД - София, болница и диагностично-консултативния център към болница „Токуда“, Амбулатория за първична извънболнична медицинска помощ индивидуална практика „Смарагд 57“ ЕООД - Кресна, „Доктор К. Пандева“- ИППМП ЕООД - Благоевград. Вторият екип от проверяващи са различни служители от тези, които са извършили първата проверка, допълниха от ИАМН.

Всички документи, получени от лечебните заведения в хода на извършване на първата проверка, са предоставени на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на 8 януари 2024 г. Констативните протоколи, ведно с документите, получени при повторната проверка, са предоставени днес на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

Даная почина в болница "Пирогов" през май 2023 г. Момичето, което страдаше от хематологично заболяване, беше прието в болницата заради инцидент, при който е ударило главата си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати