Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Позиция на ГЕРБ-СДС в СОС: Сега чакаме отговори от кмета на „Триадица“

Общество

Позиция на ГЕРБ-СДС в СОС: Сега чакаме отговори от кмета на „Триадица“

Снимка:

Общинарите попитаха как районният кмет упражнява контрол над подчинената си администрация

„Смъртта на детето на столичния булевард „Гешов“ е трагедия. Кметът на Столична община вече отговори как тя и ръководената от нея администрация работят за подреждането на града с въвеждане на правила и сега очакваме такива отговори от районния кмет на „Триадица“ и компетентните държавни органи“. Това се казва в позиция на групата на ГЕРБ - СДС в Столичния общински съвет.

„Безотговорността няма цвят и политическа принадлежност. Затова ние няма да търсим политическа отговорност, но като общински съветници настояваме да получим отговори от кмета на район „Триадица“ как упражнява контрол над подчинената си администрация? Как следи за изпълнението на задълженията им по налагане на контрол, по издаване на законосъобразни актове? Как разбира своите правомощия като представител, директно избран от гражданите, но длъжен да си взаимодейства ефективно с останалите институции? Защо си позволява да не предоставя исканата от всички районни кметове информация за работата си? Да работиш не е същото като да обещаваш“, заявяват общинските съветници от ГЕРБ - СДС.

И продължават: „В този случай изглежда, че отговорният не е един. И е признак на компетентност отговорността да се търси от правилните хора и институции. А тя в този случай не може да е само административна, трябва да бъде и наказателна. За да се случи това имаме нуждата и от адекватно нормотворчество. Затова се надяваме и парламентарната трибуна да се използва за дебати по нужните на нашето общество законови норми, каквито са предложените от кмета и главния архитект на София промени в ЗУТ, а не за създаване на слухове и разпространение на конспиративни теории. Ако някой депутат от БСП или друга формация с амбиции за държавна власт има релевантна информация - нека я предостави ясно и категорично, с конкретни имена, с документи. Нека го направи днес или да се извини публично, че се опитва да извлича политически дивиденти от смъртта на едно дете.

Надяваме се прокуратурата, а след това и съдът да свършат своята работа по отношение на всички отговорни, а до тогава не се надяваме, а изискваме от кмета на район „Триадица“ и неговата администрация да назовават открито и директно проблемите и да дават решения, така както направи кметът на София“, призовават общинарите.  

 


Коментари (4)

НЕКАДЪРЕН КМЕТ ОТ ДБКП /ДСБКП(ДВЕ ОТ КРИЛАТА НА БСП/БКП.)....... ОТГОВОРЕН.......... ВМЕСТО ДА СЕ СКРИЯТ В 6-ТА ГЛУХА....... ТРОПАТ НА МЕТЕНОТО......
СЕГА ЧАКАМЕ И ОБРЪЩЕНИЕ НА РУМЕН РАДЕВ, ОТНОСНО РАЗДУХАНИЯ СЛУЧАЙ....... ЗАКЪСНЯВА!.........
17.02.2021 16:06 / Отговор
Алоо.. Кмета на район Триадица е ТОТАЛНО ВИНОВЕН за нещастния случай, поради БЕЗХАБЕРИЕ , ненавременни мерки и липсата на реакция по преписка, която отлежава месеци наред с този ПРОБЛЕМ , БЕЗ ТОЯ УРОД да реагира и сега ДЕйБЪ търсейки политически дивиденти СЕ НАСРАХА ТОТАЛНО, не само са ПЕДЕРАСИ до един, но и са БЕЗОТГОВОРНИЦИ, искат само ЛАПАЧКА, без да работят ..Е тогава в казана с царевицата, да ВИ ЕБА в ЛАЙНАТА ..вие е време да МРЕТЕ СКАПАНЯЦИ...ПФУУУ
17.02.2021 16:17 / Отговор
Татулова И сега какво? Лъсна истината - грозна, та грозна! От години вървят подигравките с "гербаджийските калинки", но напоследък в все по-опулени на сцената излизат десебарски паразити!
Мисля си, че подкрепата на БСП за ДБ на последните местни избори, както и гласуването на ДБ за Галева ще им излезе през задниците и гледката няма да става за селфи!
17.02.2021 16:51 / Отговор
Анастас #
Как да се скрият ... те да РазГрадска "десница" с претенции за многознайство ...
Виж има "лидерите": БайГъз: БайГном; ЕкоТалибана Кърджилов ... за изпечения ДеБъйсен Педерунгел Борис Бонев да отварямели темата ??!!

(доизясняващо)
17.02.2021 18:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още