Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АЕЖ сравни Карбовски с Пеевски, организира протест „Спрете гаврата с медиите!”

Общество

АЕЖ сравни Карбовски с Пеевски, организира протест „Спрете гаврата с медиите!”

АЕЖ сравни Карбовски с Пеевски, организира протест Спрете гаврата с медиите! - Tribune.bg
Снимка:

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов „Спрете гаврата с медиите!” в петък от 18:30 ч. на площад Народно събрание. Причината - Мартин Карбовски за член на СЕМ от „Има такъв народ”.

„ ИТН  са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС”, пишат от Асоциацията. 

„Информация за номинирането на Карбовски се появи минути, след като Асоциацията на европейските журналисти публикува своя позиция какви трябва да бъдат кандидатите за членовете на съвета. В нея се казва – „винаги да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация”, подчертват от АЕЖ.

„Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде. Настояваме за оттегляне на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии”, пишат в заключение на страницата си от Асоциацията. 

 

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати