Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Преброителите тръгват по домовете на 18 септември и ще обикалят до 3 октомври

Общество

Преброителите тръгват по домовете на 18 септември и ще обикалят до 3 октомври

Снимка:

Посещенията ще са между 8:00 и 20:00 часа

Преброителите започват да обхождат предварително определените си участъци от утре - 18 септември, въпреки че електронното преброяване на населението беше удължено до 30 септември.

Те ще обикалят до  3 октомври и ще минават между 8:00 и 20:00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, съобщиха от НСИ.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. „Въпреки това, съветваме хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн“, призоваха от НСИ.

Това може да създаде проблеми, ако преброителят мине през съответния адрес, преди хората от домакинството да са се преброили онлайн и да са получили уникален код от системата. В такъв случай ще трябва да има второ посещение на адреса.

Хората, които правят обход по домовете, са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Преброяването се провежда на всеки 10 г. от НСИ и по закон е задължително.

Глобата за отказ от участие е 160 лв.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема