Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предотвратено е замърсяване към язовир „Студена“

Общество

Предотвратено е замърсяване към язовир „Студена“

Предотвратено е замърсяване към язовир Студена - Tribune.bg
Снимка:

Проблемът възникнал заради неработещата пречиствателната в луксозното селище Делта Хил

Предотвратено е замърсяването на Кладнишка река, която се влива в язовир „Студена”. Проблемът възникнал заради неработещата пречиствателната станция за отпадни води в луксозното селище Делта Хил, водите от която се стичали по улиците и в дерето.

След изграждането ѝ през 2017 година пречиствателна станция за отпадни води в Делта хил е дарена на община Перник. Миналата година общинската администрация я прехвърля окончателно на местното ВиК, за да може дружеството да я стопанисва.

През изминалите месеци обаче водното дружество така и не е назначило техническо лице, което да извършва поддръжка на съоръжението. За опасността от замърсяване на реката общината е уведомена с писмо от прокуратурата.

Кметът Станислав Владимиров, експерти от администрацията и областният управител Емил Костадинов са отишли на място. Осигурено е техническо лице, което ръчно ще управлява съоръжението, докато проблемът не бъде решен. Това се прави с цел да се предотвратят и други подобни инциденти, съобщиха от общината.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати