Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Председателят на СОС: Пускаме още 6 автобуса до Витоша

Общество

Председателят на СОС: Пускаме още 6 автобуса до Витоша

„От следващата седмица пускаме още 6 автобуси по линиите 63 и 66, които се движат до Витоша“, това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той отчете, че през последната година над 4 пъти са се увеличили пътниците, които стигат до планината с градския транспорт.

„Затова гласувахме финансиране и закупихме още 6 автобуси от най-висока екологична категория. Всички те са оборудвани със звукова система за известяване, която въвеждаме в целия градски транспорт. Това е изключително важно за гражданите със зрителни потребности, за които е по-трудно да се ориентират коя е предстоящата спирка“, заяви още Георгиев.

Той отчете, че основната идея с пускането на допълнителни превозни средства е голямото богатство на София – планината Витоша да бъде още по-достъпна за жителите и гостите на града.

Георгиев допълва, че всички автобуси, които ще се движат по линия 66 ще бъдат оборудвани с вело багажници, така че да отговорим на потребностите на туристите, които избират разходка из планината.

„Благодаря на зам.-кмета Дончо Барбалов и колегите Зафир Зарков и Карлос Контрера за предложението им, което приехме в градския парламент да увеличим възможностите за достъп до планината с градски транспорт“, каза още председателят на СОС. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати