Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Президентът с гаф при срещата с папата

Общество

Президентът с гаф при срещата с папата

Снимка:

Президентът Румен Радев не целуна папския пръстен на ръката на Франциск при посрещането му на „Дондуков“ 2, както е по протокол, пише „Уикенд“.

Двамата се ръкуваха под звуците на тържествени фанфари, изпълнени от Представителния духов оркестър на Българската армия.

Папата се придвижи за по-малко от 10 минути от правителствения терминал на летище София до центъра на столицата.

На „Дондуков“ 2 Главата на Римокатолическата църква беше посрещнат с изпълнението на Папския марш и Химна на България. Пред президентството бяха и представители на изпълнителната и законодателната власт. Светият отец се ръкува последователно с шефката на парламента Цвета Караянчева, вицепрезидента Илияна Йотово, кмета на София Йорданка Фандъкова, вицепремиера и външен министър Екатерина Михайлова и с главния секретар на президента.  


Коментари (3)

Недоинформирани Самият Папа не дава да му се целува пръстена и непрекъснато си дърпа ръката. А това е гаф на подлогите-журналисти и много прости хора., които не четат.
05.05.2019 20:47 / Отговор
Ува Папата демонстрира навсякъде скромност и народнячество , а не знае ли ,че всяко негово посещение особено извън Ватикана струва на домакините милиони и отклоняване на човешки ресурс , С тези пари бихи били подпомогнати много бедни хора , а за контакти да използва и медиите .Може да се поограничи малко с тези прескъпи пътувания , които навяват мисли за двойнственост в поведението Му , да не кажа и по-точна дума !
06.05.2019 16:42 / Отговор
Lupar И защо да му целува пръстена, бе?
Я да видим къде в протокола пише, че трябва да му се целува ръка на това кюре???
Айсиктерикс!
06.05.2019 18:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема