Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пробите за салмонела и листерия от стола на Спортното училище в Пловдив са отрицателни

Общество

Пробите за салмонела и листерия от стола на Спортното училище в Пловдив са отрицателни

Пробите за салмонела и листерия от стола на Спортното училище в Пловдив са отрицателни - Tribune.bg
Снимка:

Установено е несъответствие по показанията за хигиена на производствените повърхности

Пробите от храната в Спортното училище в град Пловдив не показват наличие на салмонела, листерия и бацилус цереус, съобщават от Българската агенция за безопасност на храните.

При извършеното лабораторното изследване е установено несъответствие по показанията за хигиена на производствените повърхности.

Спряна е експлоатацията на обекта и са връчени предписания за извършване на основно почистване и дезинфекция на работните помещения и повърхности, както и за изследване за заразоносителство и здравословно състояние на персонала.

Проби за допълнителни изпитвания за норовирус и ентеротоксини са изпратени в лаборатория на БАБХ в град София. Резултати от тях се очакват след три дни.

Норовирусът е патоген, причиняващ стомашно-чревни инфекции с бързо разпространение. Възможно е да бъде причинител на хранително отравяне, като заразяване може да се случи при консумация на замърсена храна, уточняват от БАБХ.

Миналата седмица десетки ученици от училището получиха симптоми на хранително натравяне. Някои от тях се наложи да бъдат настанени в болница. По-рано днес стана ясно, че 13 вече са изписани, а още две деца остават в болница.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати