Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Продължава разследването на инцидента с паднал самолет край Ихтиман

Общество

Продължава разследването на инцидента с паднал самолет край Ихтиман

Продължава разследването на инцидента с паднал самолет край Ихтиман - Tribune.bg
Снимка:

От Mинистерството на транспорта определиха самолета като „експериментален"

Вчера край Ихтиман падна малък самолет, а двамата на борда му – Иван Костадинов и Вяра Лозанова загинаха. Малкият двумесен самолет е трябвало да изпълни своя летателен план от летище Ихтиман, до село Черньово до село Драганово. От първоначалния оглед на мястото, където е станал инцидента, стана ясно че машината е започнала да губи рязко височина и се е разбила, разказва bTV.

Продължава разследването на инцидента, министерството на транспорта изяснява причините, а Националната следствена служба търсят евентуален виновен. Летището също е проверено, а останките на машината вече не са в полето до село Черньово.

От Mинистерството на транспорта определиха самолета като „експериментален". Близък приятел на загиналите Иван Костадинов и Вяра Лозанова обясни, че машината е разработка на НАСА, а двамата били опитни в авиацията. Иван имал голям опит на този самолет, обясни Антон Георгиев от сдружение „Крила”, който познава и двамата загинали.

„Иван го поддържаше доста добре технически грижеше се за него... обичаше самолета. Администрацията достатъчно добре си изпълнява задълженията даже по – строго от всяка една друга държава. Затова и този самолет е регистриран в Италия”, обясни Антон Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети