Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Кантарджиев: Сега как щяхте да реагирате, ако бяхме като Швеция?

Общество

Проф. Кантарджиев: Сега как щяхте да реагирате, ако бяхме като Швеция?

Снимка:

Цифрите говорят, подчерта директорът на Националния център по заразни и паразитни болести

Бих искал да се обърна към нашето общество и журналисти и да ги попитам как щяха да реагират като гилдия и като общество, ако днес, на 100 ден, трябваше да признаем това, което призна главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел? Това попита на последния брифинг на Националния щаб директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Той припомни, че Андерс Тегнел е признал, че е сбъркал, като не е предложил въвеждането на ограничения и много хора са умрели заради неговото решени.

В Швеция има 38 589 заразени и 4 400 починали. В Норвегия има 8 400 случая и 237 починали.

„Цифрите говорят. Опитахме се да направим нещо и мисля, че го направихме. Защото народът бе дисциплиниран и държавата реагира така, че не тежки, а навременни мерки да се вземат“, подчерта проф. Кантарджиев.

Типично в свой стил той посочи: „А сега, както казват някои колеги, трябва да се лекуват психическите поражения. Главно на тези, които не си взимаха лекарствата по време на пандемията“.

Той също благодари на всички.  

 


Коментари (3)

Гергана Гацева Те такива като Слави Трифонов са си били винаги с психически проблеми. За тези хора пандемията е само оправдание.
04.06.2020 22:53 / Отговор
Пепи Нещастници , защо изопачавате интервюто, няма такова нещо. А вас ще ви съдят за досъсипването на държавата . Умирайте от глад , ама гладните ще ви гризът кокалите.
05.06.2020 15:01 / Отговор
Пепи А вашите таблетки с чип си ги пийте през пет минути . Изчадия адски - говорители на сатаната.
05.06.2020 15:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още