Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Лилков: След появата на Терзиев бях задължен да се кандидатирам като алтернатива

Общество

Проф. Лилков: След появата на Терзиев бях задължен да се кандидатирам като алтернатива

Проф. Лилков: След появата на Терзиев бях задължен да се кандидатирам като алтернатива - Tribune.bg
Снимка:

„Признавам си, че до преди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам. Плановете ми за лятото ми бяха други. След появата на кандидатурата на ПП и ДБ съм възмутен. Имах обаждания и натиск (в добрия смисъл) и се почувствах задължен да се явя, като алтернатива.“ Това заяви проф. Вили Лилков, чиято кандидатура за кмет на София бе обявена преди дни от Инициативен комитет.

Лилков допълва, че е приел не само заради възмущението на демократите от Васил Терзиев, а и защото в Общината трябва да влязат компетентни хора и хора с опит. „Столична община не е мястото, където трябва някой да експериментира и проверява своите знания“, категоричен е той.  

„СО е нещо много по- различно от бизнеса и политиката в Парламента.  Трябва да се знаят системите на града. В София повече от 20г. Има проект за линейни паркове. Кмета трябва да се занимава с визията на град и да го вкара в 21 век,  За това се явявам. София е още в 20 век“, заяви Лилков пред БНТ.

„Слабоста на кандидата на ПП и ДБ е, че не опитен. Не познава града. Липсата на какъвто и да било капацитет да управлява Община. Аз познавам целия град. Ще попитам Асен Василев ще даде ли пари да се довърши Околовръстния път, пари да се направи пробива под бул. Христо Ботев Заставам до сините избиратели. ГЕРБ са длъжни да се яват със собствена листа за общ. Съветници и кандидат за кмет“, заяви още той.

Лилков отчете, че в СО години напред се залагат и се реализират проекти, които са само в хоризонта на управление. София има много неща, които могат да бъдат отчетени ,но СО трябва да залага проекти, които от днес ще се реализират след 5, 10, 15 години...  

„София има нужда и от около 35-40 хил. социални жилища. Не може да реши този въпрос без помощта на държавата, която от своя страна не води никаква жилищна политика, посочи още кандидат за кмета на София“, допълни Лилков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати