Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Минеков иска да знае кой е надраскал по вратата на Велислава Кръстева - не е назначил проверка, било вътрешна работа

Общество

Минеков иска да знае кой е надраскал по вратата на Велислава Кръстева - не е назначил проверка, било вътрешна работа

Минеков иска да знае кой е надраскал по вратата на Велислава Кръстева - не е назначил проверка, било вътрешна работа - Tribune.bg
Снимка:
БГНЕС

За скандалната фотосесия на Рут Колева той каза: Много грозно!

„Със сигурност е нещо много грозно, но не съм запознат“. Този лаконичен коментар по повод скандала с певицата Рут Колева, която се снима провокативно с прозрачно боди върху мемориала за Априлското въстание в Перущица, направи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред журналисти.  Фотосесията на певицата върху паметника-костница разбуни социалните мрежи. Жители на града са възмутени от снимките и според тях певицата е посегнала на паметта на хилядите перущенци, загинали за свободата на България. Кметът на Перущица Мария Вълканова подаде сигнал до прокуратурата.

Колева се извини за снимките чрез профила си във „Фейсбук“ като заяви, че щяла да направи дарение към общината, за да се почисти паметникът. 

Министър Минеков коментира и скандала в Народния театър, при който вратата на пиара Велислава Кръстева бе надраскана с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“, а табелката с името ѝ - изтръгната.

Предозиране: Морфов драска по вратата на Велислава Кръстева?

Запитан дали е хубаво да има такъв надпис на врата в Народния театър, министърът отговори: „Не е хубаво това, със сигурност. Първо искам да знам кой го е написал.“

Минеков обясни, че не е говорил с директора Васил Василев по случая. Не е назначил и проверка, това било работа на директора, били вътрешни работи.

„Това етническо преследване ли е, когато имате политическо представителство“, попита още Минеков.

„Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от 3 различни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме ДБ – Захари (бел.ред. Захари Карабашлиев – писател), имаме ДПС, той самият малко БКП/БСП. Може би това е удобно, но дали е полезно за театъра, не съм сигурен“, коментира още министърът.

На въпрос дали такъв скандал е полезен за театъра, Минеков отговори така: „Ами гледайте – тогава и аз да направя така министерството – да си взема едно ДПС, едно БКП, едно ДБ и малко ПП и нещата ще бъдат чудни. Няма да можете да ме мръднете от този пост още 63 години“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети