Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хранителните продукти, които са консумирали членовете на семейството в Кардам, не са отровни

Общество

Хранителните продукти, които са консумирали членовете на семейството в Кардам, не са отровни

Хранителните продукти, които са консумирали членовете на семейството в Кардам, не са отровни - Tribune.bg
Снимка:

Детето вероятно е починало от остра инфекция, а не от хранително отравяне

Хранителните продукти, които са консумирали починалото 9-годишно момче и другите членове на семейството, не са отровни, съобщи за БНТ проф. Снежа Златева, началник на Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна. „Причина за трагедията с детето от с. Кардам е остро инфекциозно заболяване, а не хранително отравяне, както се предполагаше първоначално“, смята токсикологът.

Предстои да се направят още проби и изследвания, за да се установи точната причина за смъртта на детето. Две от децата на същото семейство са настанени в интензивното отделение на болница "Света Марина" във Варна, като състоянието на по-малкото дете е стабилно, а другото все още е с опасност за живота.

Останалите три деца в семейството са били настанени в болницата в Добрич по настояване на социалните служби, за да са под лекарско наблюдение, въпреки че нямат симптоми на заболяване. 

Семейството е социално слабо, шестте деца са отглеждани от майката, бабата и дядото, като редовно ходят на училище и детска градина. Близките на децата смятат, че лекарите от спешната помощ са подценили състоянието им. Първите оплаквания на децата са се появили в събота срещу неделя. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема