Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуратурата влиза във врачанската болница заради починалата жена

Общество

Прокуратурата влиза във врачанската болница заради починалата жена

Прокуратурата влиза във врачанската болница заради починалата жена - Tribune.bg
Снимка:

Окръжна прокуратура – Враца незабавно се самосезира по повод медийна публикация за смърт на жена в спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ – гр. Враца.

Образувано е досъдебно производство от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Враца.

В хода на разследването ще бъдат изяснени всички обстоятелства относно настъпилата смърт на пациентката. Предстоят разпити на свидетели, дежурните медицински лица, както и последователността на техните действия. Възложената съдебномедицинска експертиза следва да установи причината за смъртта на жената.

На разследващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата медицинска документация, както и всички други относими документи, в т.ч. да бъдат установени действията на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефон за спешни случаи 112. Предстои цялостна проверка на стореното от медицинските лица за спасяване живота на болната, техни евентуални пропуски и бездействия с оглед престъпление по чл. 123 НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.

Проверка е назначена и от министърът на здравеопазването Асена Сербезова. Освен в болница такива ще има в Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати