Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест на полицаи и надзиратели: В сектор „Сигурност” сигурна е само... несигурността

Общество

Протест на полицаи и надзиратели: В сектор „Сигурност” сигурна е само... несигурността

Полицаи и надзиратели излязоха на протест пред Министерството на правосъдието. С плакати „Реформа няма. Има имитация“, „Реформа, ама без реформа. Промяна, ама още от същото“, „Само едно е сигурно в сектор Сигурност – несигурността“ и „С обещания затвори не се пазят“, те поискаха достойно заплащане и изпълнение на обещанията към тях.

„Управляващите трябва да проявят необходимия разум и в условията на политическа криза да направят всичко необходимо да приемат така важната актуализация на бюджета, с която да изпълнят не само исканията на ССЗБ и СФСМВР, но и на други професионални обществени групи, предвид нарастващата инфлация“, призова Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите в България.

„Исканията на този протест остават същите, както бяха заявени на протеста през месец февруари пред Народното събрание в една друга демонстрация на недоволство, отново организирана заедно със Синдикалната организация на служителите в МВР. Исканията са за увеличение на основните трудови възнаграждения с 25%, като този процент към онзи момент беше поставен като основа за начало на преговори”, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Според него наблюдаваме „имитация на реформи“.


Топ новини

виж още
Актуална тема