Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест в Бургас: Млад фермер е репресиран от държавата и ДАНС

Общество

Протест в Бургас: Млад фермер е репресиран от държавата и ДАНС

Пред сградата на МВР Бургас се състоя на мирен протест в подкрепа на фермерското семейство Димитър Станчев и Ралица Кунева от странджанското село Индже войвода. Недоволството е провокирано от системните проверки на фермата му за мед от страна на различни институции по разпореждане на ДАНС, съобщава БГНЕС.

През 2021 година Димитър Станчев е обявен за най- добър Млад фермер на Европа. В края на миналата година обаче, след поредната проверка, Димитър и жена му Ралица Кунева обявиха, че закриват бизнеса си и заедно с четирите си деца обмислят да емигрират от България.

Димитър пита- с какво бизнеса му, който развива в затънтено странджанско село, застрашава националната ни сигурност.

„Ние сме възмутени! Защо ДАНС ни проверява!? С какво ние застрашихме националната сигурност. До момента не са ни казали какво е нередно- точка по точка. Всички проверки бяха инициирани от бургаското подразделение на ДАНС. На втората проверка даже не поискаха да ни представят заповедта. Няма конкретно обвинение до сега. Единствено сме получили шест контролни листа от разплащателна агенция. За четири от тях ние сме подали възражения и все още нямаме отговори", заяви Димитър.

Той благодари с падане на колене за огромната подкрепа и заяви, че няма да се откаже и ще продължи да развива фермата си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати