Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протестиращи от Цалапица пред Съдебната палата: Искаме справедливост, долу чадърите

Общество

Протестиращи от Цалапица пред Съдебната палата: Искаме справедливост, долу чадърите

Жители на Цалапица излязоха на национален протест пред Съдебната палата в София. Протестиращите настояват за справедливост, както и заподозреният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов, който се укрива в Германия, да бъде заловен.Протестиращите скандират „Аз съм Митко и няма да мълча“, „Смърт за убийците“, „Справедливост за Митко“, „Затвор до живот“, „Няма да се спрем“, „Искаме справедливост“, „Долу чадърите“, както и „Мафия“.

Хората настояват и за ефективни присъди за двамата братя близнаци, които са обвинени, че са помогнали за прикриване на убийството.

В селото има денонощна полицейска охрана в следващите два месеца, а хората поискаха да се създаде и районно управление. Вътрешният министър се обяви за ефективни наказания, ако се докаже, че е имало полицейски чадър над заподозрените, а в районното управление в Стамболийски продължава мащабната вътрешна проверка.

„Синът ми няма да бъде върнат. Никой ни се е върнал от там. Но поне искаме справедливи присъди - доживотен затвор, без право на замяна. Ние сами си стигнахме до убиеца Рангел. Два дни ние говорихме, че Рангел е вероятният извършител с близнаците. Те не го извикаха още в събота на обяд, дата 22-ри, когато им се даде тази информация, до 24-ти понеделник, 36 часа, нито Рангел беше извикан на разпит, нито близнаците бяха извикани на разпит”, заяви Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов, цитирана в Нова телевизия.

„Виждаме поредица от неадекватни действия от органите на реда. Адекватния въпросът, който си задаваме, е това престъпно бездействие ли е? Полицаите там просто са некомпетентни и това, което виждаме е следствие на тяхната некомпетентност, или това, което подозират много от жителите на Цалапица, става въпрос за чадър“, коментира протестиращ.

„Очакваме държавата да си влезе във функциите и да направи нещо по въпроса“, подчерта той и уточни, че ще продължат с протестите докато не получат отговори на своите въпроси и докато няма справедливи наказания.

Хората се заканват, че това няма да е последния протест. Крайната им точка е сградата на МВР, докъдето ще проведат шествие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати