Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протестиращите енергетици отрязаха енергийния министър. Не се явиха на срещата

Общество

Протестиращите енергетици отрязаха енергийния министър. Не се явиха на срещата

Протестиращите енергетици отрязаха енергийния министър. Не се явиха на срещата - Tribune.bg
Снимка:

Енергийният министър Румен Радев пристигна в административната сграда на ТЕЦ "Марица изток 2", където  той и  неговият заместник Красимир Ненов трябваше да се срещнат с протестиращите енергетици и миньори, синдикати и административното ръководство на ТЕЦ "Марица изток 2", предава БНР.

Представителите на протестиращите и синдикалните лидери на организациите от КНСБ и КТ "Подкрепа", които бяха поканени на тази среща, не се появиха. На място е само административното ръководство, с което министъра на енергетиката Румен Радев ще се срещне.

Той обяви, че искал да направят срещата тук, за да могат да поговорят на място, където работят хората и да го направят в по-нормална среда.

Все пак след това ще посети магистрала "Тракия" и ще се срещне с протестиращите, но е искал преди това да направят разговора в спокойна среда

По-рано енергетиците и миньорите, които са на магистрала "Тракия" и на Подбалканския път в района на Гурково, обявиха, че продължават блокадите. Протестиращите обявиха, че няма да отстъпят и че предложеният план за справедлив преход за Стара Загора не ги устройва. Те поискаха представителите на властта да отидат при тях.

Вчера министър-председателят и министърът на финансите обявиха, че централите ще работят до 2038 година. А миньори и енергетици, които решат да напуснат, ще получат до 36 работни заплати.

Очаква се днес правителството да изпрати в Брюксел трите плана за справедлив преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник, тъй като крайният срок за предаването им на Европейската комисия изтича. До 31 декември всички държави членки трябва да ги одобрят. В противен случай страната ни ще изгуби 3,5 млрд. лева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати