Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протестиращите земеделци с тракторите им тръгват от входа на София във вторник

Общество

Протестиращите земеделци с тракторите им тръгват от входа на София във вторник

Протестиращите земеделци с тракторите им тръгват от входа на София във вторник - Tribune.bg

Чакат Денков да удовлетвори исканията им иначе продължават и в сряда

Земеделските производители ще се съберат във вторник с техниката си в 10 ч. на Долни Богров. Това съобщи Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз.

Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат разрешение за влизане в София и протестът да продължи пред Министерски съвет.

Тракторите ще пристигат цяла нощ от цялата страна и в 10:00 ч. сутринта ще са вече на бул. „Ботевградско шосе“, очаква се да пристигнат 600 трактора, уточниха още от Инициативния комитет.

„Тази вечер машините ще се придвижат до бул. „Ботевградско шосе“, където сутринта ще бъдат на един сборен пункт. Утре сутринта ще бъдем в Столичната община, за да уточним локацията, на която да придвижим машините утре вечер“, добави той на брифинг, пише БТА. Утре ще има протест на синдикатите, докато не приключат, ние не можем да предприемем нищо и затова утре се събираме на бул. „Ботевградско шосе“, за момента нямаме намерения да блокираме булеварда, каза още Илия Паунов.

Утре ще очакваме премиерът акад. Николай Денков да излезе евентуално с удовлетворяване на нашите искания, ако това не се случи, ние сме заявили и сряда като ден за протест.

Инициативният комитет настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

По информация на БНР земеделските производители са дали срок до 15:00 часа утре, за да бъдат изпълнени исканията им.

Най-вероятно протестът на земеделските производители пред Народното събрание ще бъде в сряда.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети