Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проверка на Столична община след инцидента, при който 16-годишно момче загина от токов удар

Общество

Проверка на Столична община след инцидента, при който 16-годишно момче загина от токов удар

Проверка на Столична община след инцидента, при който 16-годишно момче загина от токов удар - Tribune.bg
Снимка:

По случая тече следствено дело

Спешна проверка разпореди Столичната община във връзка с трагичен инцидент, при който 16-годишно момче почина в неделя след токов удар на улицата в София, предаде бТВ.

Инцидентът стана на светофар на бул. „Иван Гешов“. Момчето е чакало с баща си на пешеходната пътека, когато е разтърсено от силен токов удар. По предварителни данни причината за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект в близост.

От ЧЕЗ казаха в официална позиция за бТВ, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.

„Чия е вината за случилото се ще кажат разследващите органи, но има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Това не е нормално, някой е пипал там“, заяви зам.-кметът на район „Триадица“ Христо Вълчанов.

Според информацията, с която той разполага, кабелът стига до павилион на територията на болницата. Район „Триадица“ няма отношения с този обект. Дали тази будка е включена нерегламентирано към електорпреносната мрежа също е въпрос, на който ще отговори разследването.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети