Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проверки по случая с кметицата на „Красно село“, „Демократична България“ свали доверието си от нея

Общество

Проверки по случая с кметицата на „Красно село“, „Демократична България“ свали доверието си от нея

Снимка:

Столичната община и УО на Оперативната програма проверяват има ли присвоени пари

Скандалът с кметицата на столичния район „Красно село“ се разраства. Росина Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. Това се казва в позиция на „Демократична България“. Това е и причината от партията да свалят доверието от районната си кметица. 

„Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства - 7010 лв.. След като тя не направи това, „Демократична България“ дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища“, казаха още от ДБ.

По-рано самата Станиславова призна, че е получила възнаграждение от над 7000 лева, но по думите й категорично няма присвояване на средства.

Същевременно по случая е изпратен одит от кмета Йорданка Фандъкова.

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ също започна проверка по случая.

Ръководителят на Управляващия орган сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат по компетентност дали има нарушения при управлението на проекта. В съобщение до медиите те заявяват, че до момента ОПРЧР е извършила една проверка на място за изпълнението на проект „Район Красно село - по-близо до гражданите - патронажна грижа“. Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. брой нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на „Патронажна грижа“.

УО на ОПРЧР ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят услуги по мярката „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“.   

 


Коментари (4)

Анастас #

#Оставка за ДеБъйската КАЛИНКА !!!

(протестърски)
24.02.2021 12:43 / Отговор
Ристю вика Маджо...
24.02.2021 14:03 / Отговор
До горния комунист Георги Шишков Разбираемо е че такива дебили като теб от сектата на агнешките главички комунисти ДАЕБЪ ще защитават схемаджийската кметица даже в математиката ти се вижда че си завършил само първи клас то и снимката ти издава умствения ти маймунски капацитет толкова за вас дебилни отрепки гласуващи за МАДЖОТО и РАДА
24.02.2021 15:17 / Отговор
Вела Панчева На прокурора и вън лакоми и ненаситни шушумига,без морал,без задръжки!!!
25.02.2021 00:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още