Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандално: Кметицата на „Красно село“ платила на себе и на 4 свои служители над 41 000 лева от парите за възрастни с Covid-19

Политика

Скандално: Кметицата на „Красно село“ платила на себе и на 4 свои служители над 41 000 лева от парите за възрастни с Covid-19

Снимка:

41 526 лева – това е сумата, платена като възнаграждения на 5 души, между които и кметицата на район „Красно село“от ДБ Росина Станиславова, по проекта „Патронажна грижа“, който е за възрастни с COVID-19.  Това каза  самата тя тази сутрин в ефира на БНТ по време на спор с председателя на ресорната финансова комисия в Софийския общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ.

Скандалът се разгоря по време на вчерашното заседание на СОС. 

Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. Тя твърди, че разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган. Георги Георгиев от своя страна обясни, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района.

„Имам право да питам как се разходват общинските пари. При 4 писма аз не получавам отговор“, заяви Георгиев.

Кметицата на „Красно село“ поясни, че парите не били общински, а европейски

„Аз съм ръководител на европейски проект и като такъв имам заложени пари за управление и моят управленски екип е от 5 човека. Когато няма капацитет изграден в администрацията за ръководенето на такива проекти, няма друга логика освен кметът да ръководи проекта", каза Станиславова. 

Заплатата й като кмет е 2400 лв., а е получила 7600 лв. като ръководител на проекта. Районната кметица допълни, че е предоставила информация след искане на Йорданка Фандъкова.  

 


Коментари (2)

Мина И кои работяги влизат в този екип - кметицата,секретарката , пиаръти, началник кадри и счетоводителят . И как точно са участвали в това да доставят храни и лекарства до възрастни и болни хора.
24.02.2021 09:44 / Отговор
абе "куче влачи - диря няма "! Или кметицата на "Младост " Десислава Иванчева вапцана в черно !
24.02.2021 10:43

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още