Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Радев с призив за качествени магистрали на финала на „Три морета“

Общество

Радев с призив за качествени магистрали на финала на „Три морета“

Радев с призив за качествени магистрали на финала на Три морета - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава Румен Радев заяви, че иска да види магистрали, като тези в Полша, Латвия, Естония, Австрия и другите държави от инициативата „Три морета“. Това стана на заключителната пресконференция на шестата Среща на върха на „Три морета“, която приключи.

Румен Радев обърна внимание и на видеопосланието на американския президент Джо Байдън, което беше показано при откриването на срещата в четвъртък. „Обърнете внимание на посланието на Байдън, което бе насочено и към борба с корупцията и свободата на медиите.“, каза Радев.

По време на двудневната среща на върха беше приета декларация на държавните ръководители. Документът е израз на общата политическа воля за работа за ускорено развитие на региона чрез подобряване на инфраструктурна свързаност.

Шестата среща на върха на инициативата „Три морета“, на която София беше домакин, приключи със символично предаване на флага от президента Румен Радев на латвийския му колега Егилс Левитс. Валидирана беше и пощеска марка. Следващата среща ще се проведе след няколко месеца в латвийската столица Рига.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати