Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Радостин Василев с трети опит да вкара Тодоров и Султанов в управата на тотото

Общество

Радостин Василев с трети опит да вкара Тодоров и Султанов в управата на тотото

Радостин Василев с трети опит да вкара Тодоров и Султанов в управата на тотото - Tribune.bg
Снимка:

Трети опит да направи промени в състава на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор предприе министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

След като първите му два опита бяха блокирани от жалби, първо на членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов, след това и на изпълнителния директор Любомир Петров, този път спортният министър иска промени в състава, които засягат единствено подалите молба за напускане още през лятото Людмила Петкова и Валентин Точев, предаде БГНЕС.

На тяхно място от ММС са заявили в Търговския регистър назначаването на Александър Тодоров и Георгий Султанов.

В заповедта на Василев е отбелязано, че той задължава Любомир Петров „незабавно“ да впише заявените промени. Ако този път няма спънки, това означава, че поне за известен период в УС на тотото ще има мнозинство на старото ръководство - Петров, Гинчев и Йовов срещу Тодоров и Султанов. Ако няма обжалване, би трябвало Тодоров и Султанов да бъдат вписани в управата на тотото след изтичането на тридневен срок.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов бе предложен от партията за министър на културата.

В края на миналата седмица и вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна на ръководството на БСТ бе частично блокиран от Софийски градски съд след жалба на настоящия изпълнителен директор Любомир Петров. Това доведе до остра реакция от страна на Василев, който заяви, че „за всеки ден присъствие в тотализатора и за всяко действие на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена съдебна отговорност, включително и наказателна“.

„Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров погази „мъжката“ си дума и противно на казаното пред медиите на 17.01.2022 г., че няма да обжалва освобождаването на старото ръководство на БСТ и вписването на новото, днес е подал жалба до Софийския градски съд с искане за спиране на регистърното производство“, заяви в позицията си Василев.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема