Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Район „Триадица“ отговаря днес по случая с убитото от ток момче

Общество

Район „Триадица“ отговаря днес по случая с убитото от ток момче

Снимка:

Фандъкова апелира да не се политизира трагичният инцидент

Продължава разследването на трагедията с 16-годишното момче, което почина след токов удар. Днес се очаква от район „Триадица” да излязат с отговори на редица въпроси, поставени вчера от Столичната община.

По бТВ тази сутрин столичният градоначалник Йорданка Фандъкова каза, че всеки районен кмет носи своята отговорност.

„От първия ден различните институции, които имат отношение по този казус, започнаха да се дистанцират. Нашата проверка не изчерпва всички обстоятелства, а само отговорностите на институциите по монтажа. Подавано е напрежение на обекти, за които никой не е видял проекти за свързване. Неслучайно кабелът, за който се предполага, че е причинил смъртта на това дете, е поставен напълно незаконно“, каза тя. „Обявих, че главният архитект на София към всички кметове е изпращал многократно напомнителни писма за незаконните обекти. За съжаление, много голяма част от обектите в София все още не са премахнати. Има и райони, които са свършили своята работа. За конкретния павилион има започната процедура още през 2018 г. за премахване от район „Триадица“. За съжаление, тази процедура е зациклила след това“, обясни кметът.

Според нея това категорично е престъпление, защото има загинало невинно дете.

„Престъпленията се установяват от компетентните органи. Административните нарушения ги установихме и ги назовах. ЧЕЗ се отрекоха от своята отговорност“, уточни Фандъкова.

„Договорът за присъединяване е подписан от служител на ЧЕЗ. За подаването на напрежението отговорността определено е на ЧЕЗ. Факт е, че 2018 г. е започната процедура за премахване, но е и факт, че тя не е завършена. Апелирам, че този въпрос не бива да се политизира. Това няма значение кметът дали е от ГЕРБ, БСП, „Демократична България“. Моята отговорност е да изнеса фактите и обстоятелствата. Всеки кмет носи отговорност за работата на администрацията. От коя политическа сила сме в момента, няма значение“, каза още Йорданка Фандъкова.   


Коментари (6)

Анастас #

Какво има да отговаря
=> Костовашката КАЛИНКА !!??

Повече от ясно е, че е
некадърен Дръгалефски Калцун
ама от смръдливите и кресловите.

(експертно'обобщителнл)
18.02.2021 09:26 / Отговор
Кмет Кмет на район „Триадица“: Димитър Божилов

„Роден съм, израснах и живея в Триадица. Тук създадох моето семейство, този район е моят дом. Като юрист, гражданин и най-вече, като човек, влагам опит, труд и вяра в своята работа за това прекрасно място. За да постигна нещо по-добро, за Триадица и за неговите жители!
Пазете кметчето - то е избрано мажоритарно от Де Б и БКП !“
18.02.2021 09:49 / Отговор
Петя Кметът на района е от ДБ. Това обяснява всичко!
18.02.2021 11:08 / Отговор
Калин Кметът е поредният фигурант от ДБ, избран напълно случайно!
18.02.2021 21:04 / Отговор
Росинант Нищо ново за кадрите на ДБ – безхаберни и некадърни.
19.02.2021 08:57 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още