Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Район „Триадица“ сформира работна група, която проверява трагедията на тротоара

Общество

Район „Триадица“ сформира работна група, която проверява трагедията на тротоара

Район Триадица сформира работна група, която проверява трагедията на тротоара - Tribune.bg
Снимка:

16-годишно момче издъхна след токов удар от шахта

Район „Триадица“ изказва дълбоките си съболезнования на близките на 16-годишното момче, покосено от токов удар на пешеходна пътека на бул. „Акад. Иван Гешов“, написаха районната администрация в официалния си профил във Фейсбук.

„Трагичният инцидент ни разтърси не само като служители, но и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не бива да остане неразкрита, нито отговорните лица-ненаказани. В името на разкриването на истината, районният кмет Димитър Божилов сформира работна група от експерти, която днес извърши оглед на мястото на инцидента и сне снимков материал, като данните от тази проверка ще бъдат предоставени на разследващите органи“, информират те.

„Триадица“ публикуват до какви констатации са стигнали:

„В шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са поставени надземно в близост до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта:

- Първият търговски обект, разположен на общинска територия и свързан с единия от двата кабела, не функционира и няма схема за поставяне.

- Вторият търговски обект, свързан с оголения кабел, който най-вероятно е причинил токовия удар, е разположен на територията на двора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД. Този обект не е функционирал към момента на проверката, извършена днес, 15.02.2021г. Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от търговско дружество „Дениа 2016“ ЕООД, регистрирано в търговските регистри на общината като функциониращ обект от 2016г. Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правоотношения, сключени между дружеството и болницата през 2016 г. По отношение на този обект е водена преписка за узаконяване, но и за премахване. И двете са приключили с изискване за информация от областна управа и болничното заведение, заявено от районната администрация през м. май, 2019г., по което до днешна дата няма отговор.

- По първоначални данни, четири от петте търговски обекти в района на инцидента са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. „Акад. Иван Гешов“ и след булеварда-чрез въздушно прокарване, съобразено с предписанията на електроразпределителното дружество, по светофарен стълб, който днес не е наличен. Проверката показва, че при премахването на този стълб през 2018 г. е била извършена и манипулация на кабелите към търговските обекти, прокарани по настоящото трасе.

Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното дружество, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, министъра на здравеопазването, областната управа на гр. София, СДВР, „Улично осветление“ ЕАД и дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община с молба за съдействие и предоставяне на информация, която да послужи на разследващите органи за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент.

Район „Триадица“ ще продължи да съдейства на всички органи, ангажирани с разследването, за да бъдат предотвратени подобни случаи в бъдеще, а виновните лица да понесат своята отговорност.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

не ми се мисли какво би станало ако кметът на" Триадица " беше от ГЕРБ ! Грозно е да се обвинява кмет , зам. кмет , енергетик , главен инженер и други административни изпълнители от общината ! Но това е "патент " на "розово - червените " и "кафеникави " активисти на задкулисието ! Кметът обаче се оказа . район „Триадица“ Димитър Божилов от "Демократична България "! Ами сега ???
Бог да прости момчето и дано този нелеп и трагичен инцидент ни научи да сме по-добри , независимо от КОИ сме !
15.02.2021 18:52 / Отговор
арсений Собствениците на павилионите-до стената докато си кажат кой е "майстора"...
Това тъпо племе не е дорасло за демокрация!!!!
15.02.2021 18:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети