Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Трагедия за грозна полит употреба

Мнения

Трагедия за грозна полит употреба

Трагедия за грозна полит употреба - Tribune.bg
Снимка:

Тротоарът е публична общинска собственост и за него отговаря районната община, която в случая е на „Демократична България“

Тече разследване кой носи отговорност за ужасната трагедия, която се случи в София в неделя – младо момче загуби живота си след токов удар от шахта. Въпреки че разследването тепърва започва, видни опозиционери вече раздадоха присъди, а смъртта на младежа се използва по най-грозен начин.

Започна разследване на смъртта на непълнолетното момче на тротоар в столицата

Слави Трифонов, който днес пропусна регистрацията на партията си за изборите, приши станалото директно на Бойко Борисов.

„Господин Борисов, това не са нелепи инциденти. Това е некадърност. Това е безхаберие, това е корупция. И загиналите деца, и срутените нови пътища, и пачките и кюлчетата в чекмеджето са доказателство, че некадърността, безхаберието и корупцията отдавна преминаха граници, които не трябва да се преминават. И това не е предизборна кампания. Това е вашето управление, което е просто нелеп инцидент“, написа Трифонов във Фейсбук.

Подобна е и тезата на „отровния“ адвокат Николай Хаджигенов.

ФейсбукФейсбук

Директни препратки към ГЕРБ прави и Цветеслава Гълъбова – директор на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“, която от известно време използва всеки повод за антиправителствено говорене.

„У нас убиват фонтаните и капаците на шахтите. А калинките ни наглеят и напевно ни повтарят „Видими резултати“. Да, видими са....сълзите и мъката в сърцата на осиротелите родители. Къде сте сега, безценни наши чиновници, които с безхаберието и тежката си некомпетентност направихте едно дете ангелче? КОРУПЦИЯТА УБИВА и дава „Видими резултати“, написа и тя.

„Корупцията убива децата на България. Господ да е на помощ на това семейство, което никога повече няма да чуе смеха на детето си. И дано Господ да накаже изключително сурово отговорните, защото явно в тази наша България няма нито отговорност, нито справедливост“, написа Емил Джасим.

Петър Недевски, друг виден протестиращ, вече събира желаещи за протест срещу Йорданка Фандъкова.

„Утре до 16:00, да си депозирала оставка и да си се измела. Иначе идваме, но не с добро!“, закани се той.

Въпреки опитите отговорността да се прехвърли към управляващите, за да може трагедията да се употреби предизборно, тротоарът е публична общинска собственост и за него отговаря общината – в случая, районният кмет от „Демократична България“ Димитър Божилов.

Не е случаен фактът, че кметът заявява пред „Свободна Европа“, „че изискал записите от уличните камери. Целта е да се провери дали в дните преди инцидента е имало намеса по електрическата мрежа в района на шахтата“. Тази задача влиза в неговите правомощия. Зам.-кметът с ресор „Строителство“ Христо Вълчанов също беше сред първите, които медиите потърсиха за коментар по темата, тъй като по дефиниция е ясно, че това е общината, в чиито компетенции попада конкретният тротоар.

Пред БТВ Вълчанов посочи, че към шахтата за ток се е включил преместваем обект, който не бил на тротоара, а в двора на близката болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, което, подчерта той, е „държавен“ терен. Не е ясно как собствеността на терена на болничното заведение обаче може да промени мястото на трагедията – общинският тротоар.

И докато разследващите и община „Триадица“ проверяват твърденията, че някой е пипал шахтата през последните дни, то „Фейсбук“ вината вече беше пришита на „универсалният виновник“ Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (19)

Тартаковер Има мисъл на Достоевски. Тя не е за цитиране в този парцал, защото нивото на читателите му е крайно ниско и всички опити да се повдигне са обречени на неуспех. Убедил съм се, но все пак ще го цитирам.
Достоевски в романа си "Братя Карамазови"пише : Всеки е виновен за всичко. В тези думи има дълбока истина и човек трябва да е с развита самокритичност, за да усети и своята вина.
А тук при тази трагедия всички се оказаха невинни. От най-главния създал условия за пълно безхаберие, липса на контрол законност и ред, напълнил държавата с корумпирани чиновници-калинки, до онези преките извършили престъплението, или тези които не са ги проследили, онези които не познават закони, правилници за безопасност, третите които укриват промишления и всякакъв бандитизъм...
Виновни сме и всички ние, които позволяваме такива да виреят и се развиват между нас, избираме ги, налагаме ги, защитаваме ги... Докато на някой от нас се случи да пострада, или загине негов близък.
15.02.2021 17:37 / Отговор
Peshak Слънцето не може да огрее навсякъде.При всяко правителство може да има произшествия.Не трябва да се използват такива случаи предизборно
15.02.2021 18:27
Ако Достоевски внезапно оживееше щеше да се изплюе върху теб с най-голямото си отвращение.
15.02.2021 18:27
Тодоров Таракане, руска подлого, пиши на руски та да те похвалят. Да ти дигнат заплатата (като нищо до стотина рубли на пост - цело едно евро!). Може и орден да докопаш. Лично от ръката на цар Путя 1-ви. Колкото до хората тук - никой не се връзва на опорките ти.
15.02.2021 18:31
Джедай Тотю Тараторчо, ами ти що пишеш в „този парцал“? Що не спазваш някаква елементарна хигиена на посещаваните места, пък били те и виртуални? Искаш да демонстрираш колко си начетен? Или колко си умен, па и убав? И що позволяваш „такива да виреят и се развиват между нас“? М? Кога ще поведеш широките народни маси на бунт, на борба, на въстание? Или викаш, че то имаше някакви 4-5 въстания, ама дубайските дирхами свършиха и въстанията се спихнаха? Думай, Тараторчо, думай, дете на въстанията с рунтав гъз и куха манерка!
15.02.2021 18:34
Един примитив Днес доста народ се възползва предизборно от тази трагедия , за да обвинят директно или не главния виновник, който им кърши кръста - известния "злодей" Борисов. Но да тръгнеш от" Братя Карамазови" на Достоевски , за да вмениш чувство на вина на хората, че гласуват за Борисов , това го може само " Идиот" , на Достоевски.
15.02.2021 19:41 / Отговор
Още по-примитивен Салтиков Щедрин, един от знаменитите руски класици, има перфектна за тирадата на Тартаковер реплика: "Заговори ли ти някой за патриотизим, държавност и законност - сигурно е че е наумил нещо да открадне"
15.02.2021 20:27
Питане към "Спаси София": Защо грантаджиите от "Спаси София" и присъдружни образувания не са заснели тези видими опасни места из София, а се занимава
ха само с кривнали плочки???
16.02.2021 23:32
Аз ще гласувам с чиста съвест За виновника Бойко, най вече благодарение на таратора, който ми отвори очите.изпусна ме таратор!!!!
15.02.2021 20:03 / Отговор
Лин Няма да казвам на кой автор и от кое произведение е следващият цитат:
"Тук Дяволът с Бога се бори, а бойното поле са сърцата на хората."
Той е валиден за всяко време от съществуването ни, но имам чувството, че в сега сме време, в което битката е особено ожесточена и съдбовна.
Писалият пръв под темата и често изявяващ се тук словоблудец е един усърден от макар и третокласен слуга именно на това зло, което се опитва с оръжието на лъжата да завладее повече човешки души.
15.02.2021 21:46 / Отговор
Споко! Не е завладял нито една човешка душа., нито може да завладее с противното си дърдорене.
16.02.2021 09:16
Лин не съм много спокойна, но дано!
16.02.2021 18:17
Copy/paste Игнорирайте тракториста-онанист и шахматист!Не го коментирайте!Той се зарежда от омразата към вас!
16.02.2021 11:02 / Отговор
Не е така колега! ТАРАТОРЧО ще го пЦувам до последно - няма как иначе да бъде! Със болшэвишките червени говеда така се постъпва. Импийчмънт на Фатмака!
17.02.2021 06:29
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати