Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разхлабват още мерки срещу коронавируса, след Гергьовден махат КПП-тата

Общество

Разхлабват още мерки срещу коронавируса, след Гергьовден махат КПП-тата

Снимка:

От утре авто инструкторите могат да работят, пуска се и спортът на открито

Трябва да се научим да живеем с този вирус, поне година две. Всички учени го казват. Това подчерта на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Планира се след Гергьовден да бъдат премахнати КПП-тата на изходите на областните градове. Преди това не може да се случи, заради риска хиляди хора да решат да пътуват.

Автомобилните инструктори от утре могат да работят – при мерки на дезинфекция и маски в колите. Ще бъде позволен и индивидуалният спорт на открито.

„Нито една от мерките не е икономическа или финансова, а само за здравето и психиката на хората – да излязат на слънце и да подишат въздух“, подчерта премиерът.

И днес продължават спекулациите, че щабът е закрит, каза с разочарование Борисов.

„Опозиционен лидер излиза и казва, че е закрит. Това е лъжа, поредната лъжа. Лъжа, която не знам какво цели. Едно голямо благодаря на всички, които стоят вкъщи. Затова сме добре“, каза той.

Ясли и детски градини остават затворени на този етап и ще бъде преценено как да се действа допълнително след още няколко дни. Обмисля се каква организация да бъде направена, за да се проведат изпитите след 7 и 12 клас. На масата за обсъждания е дори да бъдат проведени на открито.  


Коментари (1)

Бай Гроздан Стрина Курна пак я туриха на фурна: „Опозиционен лидер излиза и казва, че е закрит. Това е лъжа, поредната лъжа“ за щаба! А Баце, понеже и той е от стара коза яре, се прави на неразбрал: „Лъжа, която не знам какво цели“. Баце е съвсем наясно с това, което цели крушовишката биволица с лъжите си, ама лекинко я хлъзга по банановата кора, а тъпата трътка не се и усеща! Ама нищо, тя ще се усети след изборите догодина, когато нейните падружки, с „дълбоки благодарности“ я изритат вън от Позасрано 20 по дебелия дирник!
03.05.2020 13:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още