Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рекорд: 539 машини за вота в чужбина, половината са изпратени

Общество

Рекорд: 539 машини за вота в чужбина, половината са изпратени

Рекорд: 539 машини за вота в чужбина, половината са изпратени - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на външните работи/МВнР/ докладва, че общият брой машини за вота на 2 октомври в чужбина е безпрецедентен - 539. Голяма част от тях пътуват, включително и за Турция. 

Калин Анастасов, заместник-председател на групата "Избори" уточни, че в 301 места зад граница ще се гласува с машини, в 238 ще има по две, 63 ще са с една машина. 

Най-големият брой машини - 220, са в Турция, като в 112 секции ще има машинно гласуване. В Англия в 51 секции ще се гласува със 71 машини, а в Германия - в 45 секции ще има 81 машини. Външно министерство гарантира независим изборен процес в Турция, а обучаването на членовете на СИК в съседната страна започва в понеделник.

За САЩ и Великобритания са получени изборните бюлетини във всички 775 секции.

Понеделник ЦИК ще проведе обучение на 400 човека, командировани за изборите. На сайта на Комисията са публикувани всички адреси, но тъй като понякога се налага промяна, МВнР призова сънародниците в чужбина да си проверят адресите на сайта на ведомството. С три свои решения ЦИК е назначила и голяма част от членовете на СИК. Остават контактите от партиите.

От Министерство на външните работи споделиха още, че са изпратили кръщелен купол за нуждите на храма "Св. Климент Охридски" в Брюксел с пожелание за ползване и добро.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати