Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьори възмутени от преназначаването на Кацаров и Балтова: Безпрецедентна арогантност и политическо безхаберие

Общество

Ресторантьори възмутени от преназначаването на Кацаров и Балтова: Безпрецедентна арогантност и политическо безхаберие

Ресторантьори възмутени от преназначаването на Кацаров и Балтова: Безпрецедентна арогантност и политическо безхаберие - Tribune.bg
Снимка:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с остра позиция по повод преназначаването на здравния министър Стойчо Кацаров и Стела Балтова на туризма. В позицията си те определят решението на Румен Радев за безпрецедентна арогантност и политическо безхаберие.

Ето и цялата им позиция:

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват своето категорично несъгласие с преназначаването на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова. Продължаването на работата на тези двама служебни министри и ясно заявената от президента Румен Радев позиция, че „няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство“, говори само едно – десетките писма, стотиците изявления в медиите и хилядите скандиращи под прозорците на властта на хора от нашия бранш остават пренебрегнати. Властимащите отказват да чуят и разберат исканията ни за справедливост и равнопоставеност в защита на основното ни право на труд.

Затова, обединеният туристически бранш, се обръща към новите-стари служебно назначени министри на здравеопазването и на туризма, така:

Уважаеми госпожи и господа, които за наше съжаление ще продължите да взимате важни решения за съдбата на България, това което направихте срещу нашия бранш е геноцид и ние ще продължим да търсим и отстояваме правата си с всички позволени от закона средства! Липсата на адекватна комуникация с бизнеса и на действия от ваша страна за решаване на настоящите проблеми, показа вашият огромен управленски дефицит, чиито резултати се налага да „изплащаме“ ние!

В лицето на г-н Кацаров ние виждаме човек, който целенасочено съсипва нашия сектор, прикривайки така персоналната си вина за провалената ваксинационна кампания. Провал, започнал с изказванията за пандемията и ваксините на гражданина Кацаров преди да седне в министерското кресло. Тези изказвания могат да бъдат определени само като грозна и безмилостна „заигравка“ със страховете на българските граждани. Заигравка, която  същият този гражданин, вече „титулуван“ с гръмкото служебен министър на здравеопазването направи опит да заличи като въведе прикрита задължителна ваксинация именно на нашия сектор. Няма да допуснем това!

Вчера служебния премиер Стефан Янев каза, че задължителната васкинация е неприемлива, защото е дискриминация. Но не забелязва дискриминацията към младите хора в България и затворените бизнеси в туризма. 

Секторът ни не разпознава като добър и надежден партньор и министър Стела Балтова. За месеците, през които заемаше поста в предишното служебно правителство, тя по никакъв начин не защити българския туризъм, не потърси път и начини да спомогне процеса по възстановяване на сектора след тежката една година от началото на пандемията. Неглижира сочените от нас проблеми и по никакъв начин не поде инициатива за справянето с последиците от кризата. В тези няколко кратки, но важни за туризма месеца, с бездействието и пасивното си отношение, министър Балтова по-скоро работеше срещу интересите на сектора, отколкото в негова полза. 

В заключение искаме да заявим отново: отровните плодове на работата на служебните министри Стойчо Кацаров и Стела Балтова са вече факт – бутафорни противоепидемични мерки вместо силна и резултатна ваксинационна кампания, липса на социална и икономическа подкрепа както за работещите в сектора хотелиерство и ресторантьорство, така и за бизнеса!

Остро осъждаме тези резултати и заявената липса на намерения за „промяна в политиката на новото служебно правителство“. Този подход ще доведе до крах българския туризъм!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати