Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ричард Алибегов към Стойчо Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

Общество

Ричард Алибегов към Стойчо Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

Снимка:

Ричард Алибегов пусна позиция до медиите, след като днес по време на брифинга си здравният министър заяви, че протестът на ресторантьорите бил политически, цитира името на Алибегов и заяви, че мерките били негово предложение.

В съобщението председателят на Българската асоциация на заведенията нарича всичко това „ грозни лъжи“ и заявява:

На първо място, несъгласие с недомислиците, наречени „противоепидемични мерки“ изразяват множество браншове, които са изправени пред фалит благодарение на тях! И всеки един от тези сектори гласно изказва недоволството си! За мен обаче е крайно учудващо защо служебен  министър говори за политически протести? Той коя точно политическа сила представлява, кой го е избирал за поста и кой е гласувал за него? Протестите ни са икономически, а не политически!

Относно неадекватните решения на министъра и опитите му да си измие ръцете за тях с мен и представляваните от мен организации, ще подчертая:

Туристическият бранш никога не е приветствал налагането на каквито и да било рестрикции. Но в условията на пандемия, при предлагането на здравни мерки, винаги сме се опитвали да представим нашите възгледи и да защитим позицията на бранша пред здравните власти. Участвали сме в преговори и сме се опитвали да въведем логика в идеите на т.нар. власт! Основен акцент в цитираното днес от министър Кацаров писмо е изречението: „Нашето мнение е, че при наличието на всички видове ваксини и тяхната достъпност, ограничение при работата на бизнеса не бива да се налага, а всеки гражданин на Република България следва да бъде отговорен за собственото си здраве и това на хората, с които контактува“.

И да, съгласили сме се да направим компромис и да приемем въвеждането на зелените сертификати, но НЕ по начина, по който това е направено с издадената вчера заповед. Компромисът, който направихме с тях беше с единствената цел - да продължим все пак да работим. В крайна сметка обаче, най-важните неща, за които настоявахме, не са факт – тест за антитела не се признава като „зелен сертификат“, което поставя множество наши сънародници, минали през вируса безсимптомно, в неравностойно положение. Безплатни тестове за момента НЯМА, а се оказа, че и няма да са безплатни, а всеки ще плаща сам за манипулацията по взимането им! Наложените мерки не важат за държавната администрация, а държавата е най-големият работодател в България. По този начин са дискриминирани на трудов принцип работещите в секторите, които заповедта на здравния министър удари!

Съжалявам, че битката, която аз и колегите ми водим за правата на българските граждани и спасяването на българския бизнес не се харесва на някого! Атаките срещу мен обаче няма да ме уплашат и откажат от пътя, по който съм поел. Защото за мен е важно поне да опитам да спра опитите на некомпетентни и компрометирани хора да съсипят българския бизнес, българската икономика и да отнемат правото на труд на стотици хиляди български граждани!

И няма да позволя никой да крие некомпетентността си зад моето име!“, пише в заключение Алибегов.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема