Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Родители излизат на протест пред Президентството

Общество

Родители излизат на протест пред Президентството

Родители излизат на протест пред Президентството - Tribune.bg
Снимка:

Родители излизат на протест пред Президентството. Те настояват учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище.

Демонстрацията се организира от Гражданското обединение  „Да запазим училището като средище за децата“.

Според организаторите децата трябва да се върнат в клас присъствено, но ако училищата си закупят тестове, означава, че в момента децата не могат да се върнат. По думите им вероятно няма средства и по този начин министерството оправдава липсата на действия към момента.

Във вторник от МОН обявиха, че следващите, които ще се върнат в клас са учениците от 5  до 7  и 12 клас, но не посочиха кога ще бъде доставката на тестовете за тях. От ведомството поясниха, че са получили тестове за още две седмици за най-малките ученици от 1 до 4 клас. Няколко часа по-късно беше обявено, че големите могат да се върнат в присъствена форма, ако училищата закупят тестове. Това предизвика възмущението на директори, родители и синдикати. Против се обяви и омбудсмана.

Преди ден стана ясно, че МОН ще отпусне финанси за закупуване на тестове, за сметка на това пък ще бъдат отложени ремонти в училищата. Служебният здравен министър Стойчо Кацаров излезе с предложение големите ученици да се тестват като възрастни, като това се прави с назални проби, а не както при малките ученици с т.нар. щадящи тестове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати