Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Родители в готовност за протест, настояват за присъствено обучение

Общество

Родители в готовност за протест, настояват за присъствено обучение

Снимка:

Фейсбук група „Да запазим училището като средище за децата“  ще защитава присъственото обучение. Те са написали отворено писмо до институциите, като според представителят им Магдалена Абаджиева те са готови дори да излязат на протест.

Родителите смятат, че  дистанционните уроци са неприемливи, и не вярват на уверенията на просветния министър проф. Николай Денков, че ще се направи всичко възможно за максимално дълго присъствено обучение.

По думите им при сегашният темп на разпространение на Covid-19 учебната година или въобще няма да започне присъствено или повечето от учениците ще преминат към дистанционно обучение, непосредствено след 15 септември.

„Няма да приемем това“, заяви пред за БНР Магдалена Абаджиева от института за български език към БАН, езиковед, филолог и майка на две деца.

„Изминалите месеци не се използваха за подготовка от страна на институциите. И отново първи ще паднат децата. Дават ли си сметка управляващите какво причиняват на децата в момента. На тези деца ние наистина им отнемаме живота. За тях това е живота - да бъдат заедно, да учат заедно, да се виждат. Трябва да мисля тепърва как да водя детето си на психолог, да го подкрепя то, за да не се срива“.

От гражданското обединение предупреждават за протестни действия.

„Ако не получим това убеждение, че ще се направи всичко възможно те да учат в класовете си, тогава ние ще излезем на протест. Ние искаме присъствена учебна година. Това трябва да е ясно“.

След заседанието на Министерския съвет просветният министър Денков отново заяви, пред журналисти, че ведомството прави всичко възможно максимално дълго децата да са в класните стави, при безопасни условия за учениците и учителите. По думите утро най-късно до обяд ще бъде публикувана стратегията за действие при променяща се епидемиологична обстановка.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още