Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ромската перла Софи Маринова се включи в каузата на Радева „Пазим езика си“

Общество

Ромската перла Софи Маринова се включи в каузата на Радева „Пазим езика си“

Ромската перла Софи Маринова се включи в каузата на Радева Пазим езика си - Tribune.bg
Снимка:

Иначе хубавата кауза предизвика насмешка и коментари онлайн

Състезанието по български език „Пазим езика си“ става национално. То се организира от сдружението на Десислава Радева „Живата вода на България“.

Каузата припознаха много хора, които милеят за българския език и грамотността, и те стават нейни посланици. Сред тях са писатели, поети, журналисти, актьори, музиканти като Алек Попов, Драгомир Симеонов, Маргарита Петкова, Веселина Седларска, Любен Дилов-син, Александър Секулов, Михаил Билалов, Бойка Велкова, Елена Петрова, Йоанна Темелкова, група „СкандаУ“, Дарин Маджаров от платформата Уча.се, Софи Маринова, похвалиха се организаторите.

Участието на „ромската перла“ сред посочените обаче стана повод за насмешка и коментари онлайн. Интернет потребителите поставиха под въпрос чистия български език, упражняван от Софи Маринова.

Иначе в състезанието ще се включат ученици от V и VI клас от цялата страна. Те ще мерят знания и колко добре владеят българския език. „Стремежът на инициаторите е да се насърчи създаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис на книжовен език, както и фокусиране на общественото внимание към все по-ширещата се неграмотност и масово използване на чуждици.“


 

Автор

Коментари (1)

Илия Парев Много достоен представител на кампанията
13.03.2019 13:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети